divendres, 5 de febrer del 2021

Les Escletxes del Papiol i Puig Madrona

 En un mateix itinerari proposem tres indrets fàcilment accessibles des del Papiol. Un d'ells són les Escletxes del Papiol, l'altre l'ermita de la Salut i finalment el cim del Puig Madrona. 

Les Escletxes del Papiol són unes esquerdes naturals, situades prop del Papiol, constituïdes per roques calcàries miocèniques assentades damunt d'un terreny argilós estovat per filtracions naturals. Ampliar informació en el Blog del Centre Excursionista Àliga.


L'itinerari és de 7,4 km, que es pot fer en 2 h. 15 min. i l'iniciem al sector més alt del Papiol (138 m) des d'on de seguida s'arriba a les esmentades Escletxes. Després cal anar a trobar el torrent de la Mina per on arribem al coll d'en Faura per dins d'un alzinar amb pi blanc en força bon estat. Per una pista ampla, l'itinerari ens durà a l'ermita de La Salut molt ben restaurada. Ens trobem en una esplanada des d'on veiem el cim del puig Madrona  al nord i davant nostre. S'hi puja per dins de l'alzinar seguint un costerut corriol senyalitzat com a Petit Recorregut (PR) en blanc i groc. És el cim més a ponent de la serra de Collserola i gaudeix d'una gran panoràmica de l'Ordal, Montserrat i Sant Llorenç del Munt. TrackEl Tibidabo i carena de Collserola vist des del cim del puig Madrona (342 m)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada