diumenge, 14 de febrer del 2021

La Vall de Sant Medir

 

La Vall de Sant Medir és un dels indrets de Collserola on podem gaudir d'una exuberant vegetació constituïda per un dens bosc mixt d'alzina i roures, que passa a ser bosc de ribera al fons de la vall i als torrents que hi menen. La imatge de dalt és presa al torrent de la Salamandra, a la capçalera de la vall.


Per recórrer aquesta vall recomanem fer un itinerari que podem començar al coll Serola (397 m), o Vista Rica, davallant fins a la font Groga i seguir el torrent de la Salamandra fins a Sant Medir, després anirem al pantà de Can Borrell, el forn ibèric i Sant Adjutori, enfilant finalment el Pas del Rei i el turó del Maltall o de la Magarola (430) per retornar al coll Serola. Seran 11 km que es poden en unes 3 h 40 min. Track

Font Groga, envoltada per un magnífic bosc amb uns notables roures. A Collserola, els roures els trobem en el vessant nord junt amb l'alzinar. Domina el roure martinenc (Quercus pubescens) i el roure cerrioide (Quercus cerrioides), el qual esdevé una forma híbrida del primer. També hi ha alguns exemplars de roure africà (Quercus canariensis) i alguns de fulla gran (Quercus petraea). Per la complexitat per poder-los conèixer, recomanem el llibre Atles dels arbres de Collserola de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2010.

De la font Groga a Sant Medir resseguim un camí per dins d'un frondós bosc de ribera amb oms, àlbers, pollancres, freixes, plàtans, salzes i robínies.

L'ermita de Sant Medir és una capella romànica, actualment restaurada, on cada 3 de març té lloc un popular aplec. També és prou coneguda la llegenda de Sant Medir.


Font de Sant Medir



Pantà de Can Borrell















A la carena que va del turó de Valldaura al turó de Sant Cebrià hi ha un magnífic bosc mixt d'alzina i roures, mentre que a la zona més alta i assolellada que dona a la ciutat de Barcelona hi ha arboços i bosquets de pi pinyer. El pi blanc amb sotabosc de màquies o garrigues el trobem a les zones baixes del vessant de Sant Cugat. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada